V této škole jsem se vyučil. Je fajn, že je možné si tady udělat i nástavbu. Jsem spokojený s přístupem učitelů, hodně nás naučí.
MartinGastronomie
Vzdělávání pro úspěšné absolventy s ukončením středního vzdělání s výučním listem oborů kuchař-číšník, kuchař, číšník-servírka.
Jedná se o nástavbové maturitní studium. Žáci si rozšíří své poznatky zejména v teorii, naučí se organizovat a řídit provoz podniků společného stravování ve výrobě i odbytu. Důraz je kladen na ekonomiku podniku, podnikové činnosti a hospodaření, základy účetnictví, marketingu a podnikového managementu. Žáci se seznámí i s hotelovým provozem, aby získali základní představu o provozu hotelů a ubytovacích zařízení.
Absolvent se vyznačuje odbornými vědomostmi, znalostmi a dovednostmi v systému řízení provozních činností ve společném stravování. V oblasti gastronomie se uplatní jako výkonní a provozní pracovníci, vedoucí výrobního i odbytového střediska, skladového hospodářství, kontrolní zaměstnanci a specialisté cateringových služeb. V odvětví průmyslu hotelnictví a lázeňství ve funkci kvalifikovaného personálu na úseku recepce, hotelových či etážových služeb, stravovacím, obchodním, technickém, ekonomickém i marketingovém útvaru. Absolventi mají možnost se úspěšně prosadit ve všech typech restauračních, hotelových, lázeňských a rekreačních zařízeních v řízení střední i vyšší úrovně managementu firem, jednotkách rychlého stravování, popř. jako samostatní soukromí podnikatelé.
- Hotelový provoz
- Speciální příprava pokrmů
- Moderní obsluha
- Světová gastronomie
- Geografie cestovního ruchu
- Ekonomika
- Management a marketing
- Účetnictví
Nástavbové vzdělání – dvouletý denní obor vzdělání pro absolventy tříletého učebního oboru Kuchař – číšník zakončený maturitní zkouškou. Absolvent se vyznačuje odbornými vědomostmi, znalostmi a dovednostmi v systému řízení provozních činností ve společném stravování. V oblasti gastronomie se uplatní jako výkonní a provozní pracovníci, vedoucí výrobního i odbytového střediska, skladového hospodářství, kontrolní zaměstnanci a specialisté cateringových služeb. V odvětví průmyslu hotelnictví a lázeňství ve funkci kvalifikovaného personálu na úseku recepce, hotelových či etážových služeb, stravovacím,obchodním, technickém, ekonomickém i marketingovém útvaru. Absolventi mají možnost se úspěšně prosadit ve všech typech restauračních, hotelových, lázeň- ských a rekreačních zařízeních v řízení střední i vyšší úrovně managementu firem, jednotkách rychlého stravování, popř. jako samostatní soukromí podnikatelé.
Informace o přijímacím řízení naleznete v sekci přijímací řízení